onsdag 10 oktober 2012

Framtidens äldreboende i Kommunstyrelsen

Igårkväll klubbade kommunstyrelsena majoritet, dvs Moderaterna med stödpartier, ett utökat uppdrag att planera för ett nytt äldreboende i Höllviken. Folkpartiet yrkade avslag.

Vi har nämligen ett mycket bättre förslag. 

Vår uppfattning är att när vi blir gamla skall vi hade det riktigt bra, helt enkelt för att vi förtjänat det. Bra boende i vår kommun betyder attraktiva läge och vi har några förslag att komma med.

Den sk Nyckelhålstomten är sedan många år utlagd på sk markanvisning. Tanken är att bygga ett hotell. Men än så länge ser det inte ut att bli något hotell, så då tycker vi Vellinge kommun skall visa vägen för ett riktigt bra äldreboende. Nära bibliotek, kommunikationer, handel och kultur och inte minst en bedårande utsikt.

De sk "De dövas" och "Judiska församlingen" fastigheter inne i höllviken har diskuterats för ett ev serviceboende. Vi tycker det är fel att bygga stort i ett område som domineras av låg bebyggelse. Skapa ett mindre antal servicelägenheter här, som inte belastar trafiksituationen. Jag tror många skulle finna denna boendeform som mycket attraktiv.

Nu får Moderaterna mycket att säga NEJ till igen.

Hjälp oss göra Vellinge till en JA kommun. Engagera dig i FP Vellinge!