fredag 15 februari 2013

Moderaterna nappar på Fp förslag till kommunalt bredbandsbolag

 
Folkpartiet har sedan två år tillbaka drivit frågan om att utveckla det eftersatta bredbandsnätet i Vellinge kommun. Förra året motionerade vi i kommunfullmäktige om ett brett program för att förbättra situation och yrkade på:
  • Att kommunen i sina skilda verksamhetsplaner från och med 2012 planerar så att minst målen i Alliansens bredbandsstrategi för såväl 2015 som 2020 uppnås i Vellinge.
  • Att, i de fall målen ej kan uppnås via samverkanslösning med olika marknadsaktörer, det etableras kommunalt bolag för bredbandsutbyggnad och bredbandsdrift i Vellinge.
  • Att kommunen i sina skilda verksamheter framledes prövar befintlig verksamhet och kravställning mot möjligheter som ges med tjänster som kan erbjudas med hjälp av bredband i världsklass i Vellinge.

Reaktionen från den moderata majoriteten har dock varit ljum, fram till nu. I en artikel i Sydsvenskan utrycker kommunstyrelsens ordförande, Lars-Ingvar Ljungman, planera på att etablera ett kommunalt bredbandsbolag. Se: http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/kommunen-kan-starta-eget-bredbandsbolag/

Sent skall syndaren vakna!

Inom Folkpartiet gläder vi oss dock självfallet av att moderaterna har börjat förstå problemet och tar till sig våra idéer."

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar