tisdag 12 februari 2013

Oseriöst om tjänstebilar i Vellinge

På dagens kommunstyrelsesammanträde behandlas ett ärende om möjligheten till förmånsbil för kommunalt anställda i Vellinge kommun. Förslaget har arbetats fram av tjänstemän i kommunhuset och backas upp av Vellingmoderaterna. Jag har inget emot kreativa förslag och tycker att ett beslut om att finansiera sin bil bör ligga hos den enskilde, men det finns en gräns där man bör fundera på seriositeten i förslaget. Vellinge kommun finansierar inget, det är ingen förmån och inte heller en kostnad för kommunen, bara ett väldigt dyrt sätt att ha bil på och kanske en risk vad avser restvärden.

Signalerna vi skickar är att detta är en förmån som syftar till göra Vellnge kommun atraktiv som arbetsgivare och en förmån för de anställda. Samtidigt höjs lönerna ytterst modest för de stora massorna anställda. Har någon funderat på de ekonomiska konsekvenserna av att finansiera en bil genom löneavdrag för redan lågt avlönade? Jag tycker Vellinge kommun kan hitta moderna, attraktiva, miljömedvetna sätt att attrahera rätt personal, Börja gärna med en seriös lönemodell.

Folkpartiet har sedan länge efterlyst en strategi för att locka de bästa lärarna till vår kommun. Där tycks såväl Moderaterna som tjänstemännen stå handfallna. Nu gäller gasen i botten på tjänstebilen. Kosta vad det vill!

Folkpartiet reserverar sig för dumheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar