tisdag 22 oktober 2013

Nya listan och medborgardialoger

Idag hade TV4 ett inslag om Vellinge kommun och medborgardialogerna. Jag fick tillfälle att tycka till om medborgardialogerna och varför Moderaterna är de enda som medverkar på dessa. Jag fick även kommentera nya listans betydelse i Vellinge politiken. Här kommer mina svar igen.

Vellinge kommun leds av Moderaterna i Vellinge. De bär allt ansvar själva. Mycket gör de de bra annat är mindre bra. Exempel på det sista tycker vi är Färdtjänsten, Kronodalsgårdens utbyggnad, utveckling av Höllviken, Falsterbokanalen och Skanör Falsterbo.

Vi gnäller inte. Vi lägger konkreta motförslag för att visa på alternativen för medborgarna 

Bara de kan avgöra om  kommunen skall representeras av andra än Moderater. De har valt att så inte skall ske. Detta förtjänar kritik då jag anser att de bara representerar mindre än 50% av väljarna. Uppenbart gör de en annan bedömning. Vi är tydliga med att vi anser deras bedömning är felaktig.

Nya listans betydelse för Vellinge är ringa men inte inte oväsentlig. De är vad vi kallar missnöjes och utbrytarmoderater, men likväl Moderater. Vi opponerar på Moderater, utbrytare, nya eller gamla. Men eftersom Nya Listans  påverkan på de styrande moderaterna är obefintlig väljer vi att hålla oss till att kritisera "originalet"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar