torsdag 14 november 2013

Flyktingar i Vellinge

Sveriges riksdag har beslutat att Sverige skall göra vad vi kan för att hjälpa människor som flyr från krig och förföljelser. Detta är ett riksdagsbeslut som gäller landet Sverige, inte en kommunal fråga.

Vellinge kommun har precis som Sverigedemokraterna (SD) vill, sagt nej till att leva upp till riksdagens beslut. Man kan säga att Vellinge kommuns beslut är att det får någon annan kommun lösa inte vi Vellinge.

Tydligare än så kan det inte bli.

Efter valet 2010 har Vellinge kommun tagit emot ensamkommande flyktingbarn. Vellinge har gjort det med stor framgång för barnen, men även som ett bevis på att vi kan också, när vi vill. Vi fick nyligen en rapport om detta på kommunstyrelsens bord. Ks 2013/634

Jag är kritisk till hur Moderaterna i Vellinge valt att lösa boendefrågan. I den förmodligen mest exklusiva kommundelen Falsterbo, väljer Moderaterna att uppföra ett boende för flyktingbarnen. Långt från de skolor och fritidsaktiviteter som är en viktig del för att så snabbt som möjligt komma in i det svenska samhället. Falsterbo är en fantastisk plats att bo på, men få 17-18 åringar väljer detta som sitt första boende. Konstigt att inte Moderaterna förstår detta.

Den 4 december blir det votering igen om både avtal om flyktingar och ensamkommande flyktingbarn.
Då är upp till varje enskild ledamot att bekänna färg.

Läs mer i SDS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar