torsdag 5 december 2013

Färdtjänsten i Vellinge Kommun

Vellinge kommun har en färdtjänst som inte fungerar. Åtminstone inte för alla. Ca 10 av 3000 resor/månad får klagomål för brister i leveranserna. Varför? Jo för att det är Skånetrafiken som levererar. Vi slänger ut dem och slantar upp 6,1 Mkr extra så fungera det nog bra. För att vara extra noga, Det beräknas kosta 1,1 Mkr extra per år och sedan får region Skåne 2,8 Mkr för att vi bryter avtalet.

Folkpartiet valde att inte delta i beslutet och fick hård kritik för detta av Moderaternas Lars Ingvar Ljungman. Vi gjorde så för att markera och här vill jag förklara varför.

Det är något som gått fel med Färdtjänsten i Vellinge kommun. Vad beror det på? Har Skånetrafiken inte förutsättningar att klara uppgiften? Är detta en långsiktig lösning? Varför fungerar det i andra kommuner men inte här? Hur kunde vi skriva ett avtal där en undermålig leverans kostar pengar att komma ur. Normalt häver man ett avtal efter krav om fullgod leverans. Men inte inte här. I Vellinge kommun har vi två extremt insatta personer som väl känner både skånetrafiken och Vellinge kommuns förutsättningar. Lars Ingvar Ljungman och Magnus Hedin. Båda med förflutet i Skånetrafiken, numera i Vellinge kommun. Vi har inte fått en rimlig förklaring hur det kunde gå så fel. Bara att det det nu kostar 6,1 Mkr att komma vidare. Jag tycker en förklaring till misslyckandet vore passande. Vi ber nu revisionen granska turerna så vi slipper skicka en räkning för misstagen till skattebetalarna. En gång till.

Till sist men inte minst. Färdtjänsten skall fungera 100%, Det är ett SKALL krav!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar