lördag 8 mars 2014

Grattis Carina och Ola

Efter en minst sagt turbulent vinter med stormiga möten och hårda ord står det nu allt klarare vem som kommer företräda Vellingemoderaterna fram till valresultatet spelar in, dvs året ut.

Carina Wurtzler och Ola Freij har lång erfarenhet och insikt om de utmaningar de skapat, ärvt eller helt enkelt bara måste handskas med.

Här kommer en påminnelse om vad som väntar:

Dagvattenproblemen. Från väldigt små till otroligt svårhanterliga. Skanör Falsterbo och delar av Höllviken är svårast och  dessutom akut. År av Moderatledd passivitet, lappa och laga har gjort situationen allt mer kritisk. Sätt igång och börja lösa denna uppgift och komuninicera hur och varför. Att som nu mer eller mindre bara skjuta problemen på fastighetsägare duger inte.

Vägföreningsutredningen.
Vägs ände (skämt). Dagvattenproblematiken hänger ihop med vägföreningarnas förutsättningar. Jag tror många med mig tycker att ytlagret , skötselintervall, lek och grönt skall beslutas så lokalt som möjligt. Men att hänvisa till att centralisering gör det dyrare tror jag inte på. Utmaningen då, jo under ytlagret som nu sköts av vägföreningar finns ett obefintligt , slarvigt och ogenomtänkt dagvattensystem eller inget. Detta är INTE en uppgift för vägföreningarna. Lös problemen ni på kommunen skapat !

Mögelskolor
Sveriges bästa skola tycker lärarförbundet. Tveksamt tycker jag men just nu mest allvarligt att skolor som Södervångskolan i Vellinge är en arbetsmiljöfara för våra barn och personal. Gör om och rätt NU!
Er iver att hålla skatten låg får inte betalas med ohälsa.
Eller helt enkelt -stäng om nödvändigt Sveriges bästa skola nu. Så allvarligt är det!

Demografi
Vellinge måste växa för att få in så mycket skattepengar att servicen kan bibehållas.Inget görs och inget sker. Börja med en plan och addera vilja.

Personalflykten
Mer eller mindre varje månad får vi besked om att en tjänsteman på kommunhuset valt att lämna Vellinge. Ta signalerna på allvar och fundera på varför och agera därefter.

Bredbandet
Bredbandsfiaskot är ett faktum. Starta om och tänk rätt. Öppenhet och transparens. Vi har samma mål.
Detta är inte ett Moderat lekstuga, ta uppgiften på allvar.

Varsågoda börja jobba. Några ursäkter finns inte så länge det är ni som bär ansvaret
Bara en sak är värre än att misslyckas. Att inte ens försöka !

Lycka till !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar