fredag 19 december 2014

Vem behöver Nya Listan i Vellinge?

När Nya Listan i Vellinge gjorde entré i Vellingepolitiken tyckte jag det var ett sundhetstecken. Efter många år av maktmonopol bryter sig missnöjda M-sympatisörer ut för att starta eget parti. Nya Listan var född. Startplattan blev missnöjet i Falsterbo med att ännu ett hotellprojekt förvandlas till bostadsrätter på bästa läge. Snabbt insåg partiet att detta var ett något tunt partiprogram och fokus flyttades till demokratiunderskottet som blir en konsekvens av att ett parti har en alldeles för stor majoritet från folket. Med stark understöd från Sydsvenskan lyckades man utpeka trion Ljungman/Holm/Roth som roten till allt ont. Framgången var ett faktum.

Nu är trion pensionerad , Sjögatan snart bebyggd, framgången bortblåst precis som partiprogrammet.
Vad väljer man då ? Jo, nu läggs all energi på att attackera det nästa största partiet FP.

Vi kommer aldrig  gå i debatt med nya Listan, då de helt enkelt saknar uppfattningar i de frågor vi ser som viktiga att diskutera. Kanske kan detta ändras inför valet 2018, men just nu är det ett faktum.

Folkpartiet utmanar de styrande Moderaterna med egna idéer och förslag. Antingen väljer de att lyssna och ta till sig eller också finns det tydliga alternativ för väljarna att ta ställning till vid nästa val.

Vi är tydliga med vad vi vill och hur vi kommunicerar.
Vi skruvar upp ambitionerna.


God Jul !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar