onsdag 9 november 2016

Trump och VellingeModeraterna

Att Trump blev president var överraskande för många. Av något lägre kaliber är VellingeModeraternas förslag om att dela ut skattepengar till de anställda i Julklapp.

Allt kom på samma dag och det är inte 1 April idag. Jag är vaken och går inte i sömnen. Finns det en samband, nej förhoppningsvis inte , men jag undrar om världen blivit galen. I stort som smått

Trump rår vi inte på så vi satsar på Vellinges Moderater.


En bonus i Julklapp till alla anställda på 5000 kr. Hur tänkte de här? Jag trodde vi var en borgerlig kommun som respekterade varje krona vi tar från våra medmänniskor. Det är inte politikernas pengar, det är dina. Alla kronor är lika värda. Vi vänder på varje krona och prioriterar i allt vi gör. Ständig förbättring. Långsiktig och ansvar. Oftast säger vi, resurserna är knappa, vi har inte råd till allt.

Men så får vi ett ungt kommunalråd, energisk och framåt. Vi gör blomsterrabatter, lägger ny asfalt och bygger fina parker. Satsar på skolan. Gott så långt.

Men nu skall vi ge bort de knappa resurserna vi har i  julklapp?!
En del av vinsten säger Carina Wutzler.

Låt mig klargöra följande:

1. En kommun gör aldrig vinst eller förlust, en kommun  går med överskott eller underskott.
2. Den "vinst" Moderaterna talar om består av statsbidrag och att vi sålt tillgångar. Att sälja en tillgång kan man bara göra en gång. Ett statsbidrag är också skatter. Det är alltså inte verksamheten som snålat och att det som snålandet gett går tillbaka.
3.På vilken värdegrund vilar julklappar i 5000 kr klassen? Hur många vinstdrivande bolag gör något liknande. Jo de finns , men där väljer du om du vill vara kund. Så fungerar inte skattebasen av Vellinges medborgare. Man väljer oftast inte att betala skatt eller ej.


De kommande åren kommer kostnaderna för alla nya svenskar som inte finner ett arbete och försörjning. Löneglidningen inom offentlig sektor kostar på. Det snabbt ökande antalet äldre kommer att belasta skattebetalarna. Även i Vellinge. Vi kommer tvingas höja skatten. Troligen ganska mycket. Detta vet alla, även Moderaterna.

Därför är det värsta sortens populism att ge bort andra människors pengar. Respektlöst, arrogant och ansvarslöst.

Vi är inte med !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar