tisdag 3 januari 2017

Utmaningarna 2017

2017 kommer verkligheten och hälsar på i Vellinge Kommun. Efter år vid sidan av de problem som de flesta kommuner brottats med i årtionde skall nu även lilla Vellinge ta sig an utmaningar som


  • flyktingmottagande 
  • arbetslöshet 
  • brist på utbildad personal. 


Att möta de demografiska förändringarna med ett snabbt ökande antal vårdkrävande äldre, skolbarn med större behov av extra hjälp i skolan och vuxna som inte får fotfäste på arbetsmarknaden pga både språkliga och kompetensbrister, gör att kommunen måste engagera sig på ett ett som inte precis påminner om gårdagen. Vellingeborna har länge varit en lätt uppgift för kommunen. De flesta klarar sig på egen hand, arbetar och betalar skatt och sköter sin familj. Undantag finns såklart, men inte alls i den omfattning som är jämförbar med andra kommuner.

Vad föreslår Liberalerna för att klara uppgiften?

Jo vi vill att kommunen tar in ALLA arbetssökande i anpassade program med kommunen som huvudman. Att näringslivet skall hjälpa till tycker vi är bra, men inget vi kan räkna med. Målet måste sättas högt. Alla skall arbeta. Det finns uppgifter att ta tag i. Kommunala tjänstemän skall leda och styra arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar