onsdag 12 mars 2014

Pressmeddelande

Pressmeddelande

Kraftigt utökad lista och satsning på ett levande Näset när Folkpartiet i Vellinge går till val i höst

I samband med Folkpartiet Liberalerna i Vellinges årsmöte den 9 mars 2014, fastställdes listan med kandidater till valet av kommunfullmäktige i höst (se bifogat material). Med 25 personer är det mer än dubbelt så lång lista jämfört med valet 2010.

- Vi har haft en kraftig tillströmning under de senaste åren. Senaste tillskottet är Emma Bjarnevik, 20 år, från Vellinge. Det är människor som älskar vår kommun men som också ser såväl utmaningarna och som möjligheterna som vår kommun står inför, säger Henrik Thorsell, ordförande för Folkpartiet Liberalerna i Vellinge.
Årsmötet beslutade dessutom att ge två personer på listan, Per Edeheim och Phyllis Dyrvall, uppdraget att nu ta ledningen för Folkpartiets förslag till att omvandla Strandbaden till ett kulturcentrum, Skanör Falsterbor Art Center, samt etableringen av ett Josef Frank Center i Falsterbos stationhus (se bifogat material).

- Strandbaden utgör idag en ekonomisk börda för kommunen. Samtidigt erbjuder det med sin vackra omgivning och goda parkeringsmöjligheter en ideal plats för att förlägga ett kulturcentrum, säger Per Edeheim (Fp).

- Josef Frank är en svensk kulturskatt med lokal anknytning som vi inom Folkpartiet vill bygga vidare på, säger Phyllis Dyrvall (Fp).

- Det finns en lång och fin tradition av konst och kultur i vår kommun, inte minst i Falsterbo och Skanör. Vi är övertygade om två sådana satsningar, på ett framgångsrikt sätt kommer öka tillströmingen av besökare under hela året och därmed vidga kundunderlaget för lokala näringsidkare.  Samtidigt kommer det utgöra ett nav för ett levande samhällsliv på Näset och övriga Vellinge även under de mörkaste vintermånaderna. Vi behöver ett levande Näset året om, säger Phyllis Dyrvall (Fp) och Per Edeheim (Fp).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar