fredag 22 augusti 2014

Bertil är kritisk

Idag har jag varit på rundtur med Moderaten Bertil Lenntorp, en engagerad Moderat som går på djupet med dagvattenproblematiken i HÖLLVIKEN. Tillsammans med Lennart Eriksson och Per Edeheim från Miljö och byggnadsnämnden har vi på plats fått se hur grundvatten och nederbörd ställer till det för de boende i Höllviken.

Dagvattenavrinning eller bristen på det samma sätter fokus på problemen med att skapa åretruntboende av sommarstugor. Att många hus är byggda på en mosse som inte längre har avrinning gör inte läget bättre. Bertil sätter också ljus på juridiken bakom vägföreningarnas uppdrag. Vem bär ansvaret? Husägare, vägföreningar eller kanske kommunen som den som faktiskt ansvarar för detaljplaner och samhällsplaneringen. Från andra håll får jag veta att vi än idag begår samma misstag igen. Helt klart är detta är ett problemområde som kommer kosta stora pengar, oavsett vem som står för notan. Glöm inte att kommunkassan är dina pengar med.

Med spänning ser vi nu fram emot hur nya detaljplaner, dagvattenutredningen, Vägföreningsutredningen och miljöplaner kan ge oss svar på vad nästa steg skall bli.

Ett är säkert, det kommer kosta.

Tack Bertil för ditt engagemang.

http://seniormoderaten.se/seniormoderaten.se/Info_Kampinge_Mosse.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar