torsdag 5 december 2013

Burkinis i Vellinge

Igår var det årets sista fullmäktige följt av sedvanligt traditionsenligt Skånsk julbord på klassisk mark,Vellinge Gästis.

Kvällens huvudnummer stod Sverigedemokraterna för. Nu skulle de visa vilka negativa konsekvenser det fått för Vellingeborna att även vår kommun drar ett litet strå till stacken för att hjälpa till att skapa en framtid för de flyende barn som vi oftast kallar ensamkommande flyktingbarn.

Vi har i kommunstyrelsen fått ta del av en omfattande och grundlig genomlysning av hur Vellinge kommun löst uppgiften, Betyget var mycket bra. Jag tycker alla Vellingebor skall vara glada för det. Glada för barnens skull men faktiskt också därför att vi visat att det är möjligt-även i Vellinge kommun.

Vad  kommer då fram i debatten från Karl Johan Persson, Sd ?

Jo, Det säljs burkinis på badhuset! Ve och fasa jag får kramp bara av tanken. Kulturarvet risker att utplånas, eller? Min frihet begränsas?

På sätt och vis var det skönt. Jag var lite rädd att SD kommit fram till något mer verklighetsförankrat. Men om detta är vad de har att komma med finns inget att frukta.

Nu blickar vi framåt och fortsätter leverera kvalitet i omsorgen om alla människor i vår del av världen.

God Jul !

Länkar:

SDS

Bambuser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar